środa, 2 listopada 2016

Zapiekany ryż z owocami


Składniki:
1/2 szklanki ryżu

1 banan
1 jabłko
1/3 szklanki mleka kokosowego lub krowiego (dla dzieci powyżej 1 r.ż)

Przygotowanie:
Ryż ugotować w 300 ml wody. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Banana obrać i ugnieść widelcem. Połączyć z jabłkiem. Naczynie wysmarować masłem. Przełożyć do niego ryż, następnie zalać mlekiem i na wierzch wyłożyć owoce. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 170 st C przez 30 minut. 

Czas przygotowania - 50 minut
Ilość porcji - 3

3 komentarze:

  1. Ja ryż gotuję na mleku. Dzieci lubią takie dania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam takie danie mojej córci i bardzo je lubiła, a i nawet teraz jak już nie jest taka malutka gotuję nieraz ryż zapiekany ze śliwkami lub jabłkami bo te owoce w ryżu lubimy najbardziej. Jak mogę zaobserwować Twojego bloga bo nie widzę tu nigdzie gadżetu "obserwatorzy"?

    OdpowiedzUsuń