poniedziałek, 21 listopada 2016

Kasz-szklanka



Składniki:
250 ml wody
1 jabłko
25 g kaszy jaglanej
1/2 banana
250 ml soku pomarańczowego

Przygotowanie:
Wodę zagotować. Gdy będzie wrzała wsypać kaszę jaglaną i obrane oraz pokrojone jabłko. Gotować do momentu, aż kasza będzie miękka (ok. 15 minut). następnie dodać pokrojonego banana i wszystko razem zmiksować. Dolać sok pomarańczowy. Całość przelać do naczynia przez sitko. Nalać do szklanek.

Ilość porcji - 2
czas przygotowania 1/2 godziny




zBLOGowani.pl

6 komentarzy:

  1. Zaintrygowałaś mnie tym napojem. Z pewnością jest zdrowy i mam ochotę wyrpóbowac przepis bo jestem ciekawa jak smakuje:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Smaku kaszy wogóle nie czuć, więc możesz dać więcej tylko wtedy więcej płynów

      Usuń
    2. Ciekawe musze wypróbować.

      Usuń
  2. Ciekawe :) kasza jaglana to hit, do tylu rzeczy można jej dodać, nawet do napoju jak się okazuje :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak. To tez mój osobisty hit. Często jej używam. Placki, krupnik, sok:)Może i ciasto dałoby się zrobić.

      Usuń
  3. Zaskoczyłaś mnie kaszą jaglaną.
    Na pewno wypróbuję przepis.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń