piątek, 18 listopada 2016

Minestrone


Składniki:
1 szklanka ugotowanej fasoli

2 marchewki
1/4 selera
kawałek pora
1/3 kapusty pekińskiej
2 ziemniaki
1 cukinia
szklanka suchego makaronu
200 g drobno pokrojonej wędliny
łyżka masła

Przygotowanie:
Fasolę namoczyć dwa dni wcześniej w wodzie. Po tym czasie ugotować. Marchewkę, selera, pora, kapustę, ziemniaki i cukinię drobno pokroić. Warzywa oprócz grochu zalać 2 l wody. Zagotować. Dodać masło i gotować przez 15 minut. po tym czasie dodać fasolę, wędlinę i makaron. Gotować jeszcze przez 10 minut. Całość przyprawić solą i pieprzem. 

Czas przygotowania - 1 godzina
Ilość porcji - 8

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz