czwartek, 28 lipca 2016
Placuszki z kaszy jaglanej
Składniki:
1/3 szklanki (nieugotowanej) kaszy jaglanej
3 szklanki wody
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki mleka
jajko
olej słonecznikowy
Sos:
jogurt
owoce np. truskawki
Przygotowanie:
Wodę wlać do garnka i zagotować. Wrzucić kasze jaglaną. Gotować do miękkości i odparowania wody. Do miękkiej i ugotowanej kaszy dodać jajko mleko i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Patelnię posmarować olejem. Smażyć placuszki do lekkiego zarumienienia. Gotowe polać sosem jogurtowym.
Czas przygotowania - 15 minut
Ilość porcji - 10 sztuk
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Muszę wypróbować ten przepis, moje maluchy kochają różnego rodzaju placuszki
OdpowiedzUsuńMoje też uwielbiają placki
Usuń