czwartek, 28 lipca 2016

Placuszki z kaszy jaglanej


Składniki:
1/3 szklanki (nieugotowanej) kaszy jaglanej

3 szklanki wody
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki mleka
jajko
olej słonecznikowy
Sos:
jogurt
owoce  np. truskawki

Przygotowanie:
Wodę wlać do garnka i zagotować. Wrzucić kasze jaglaną. Gotować do miękkości i odparowania wody. Do miękkiej i ugotowanej kaszy dodać jajko mleko i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Patelnię posmarować olejem. Smażyć placuszki do lekkiego zarumienienia. Gotowe polać sosem jogurtowym.

Czas przygotowania - 15 minut
Ilość porcji - 10 sztuk

2 komentarze:

  1. Muszę wypróbować ten przepis, moje maluchy kochają różnego rodzaju placuszki

    OdpowiedzUsuń