poniedziałek, 3 października 2016
Ryż na mleku skondensowanym z wiórkami kokosowymi
Składniki:
1,5 szklanki wody
0,5 szklanki ryżu (nieugotowanego)
3 łyżki wiórków kokosowych
szklanka mleka skondensowanego
Przygotowanie:
Wodę zagotować. Wsypać ryż i wiórki kokosowe. Gdy woda się wygotuje dolać mleko skondensowane. Gotować na małym ogniu przez 10 minut. Następnie odstawić do ostygnięcia. Nałożyć na miseczki.
Ilość porcji - 2
Czas przygotowania -20 minut
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Nie przepadam za wiórkami kokosowymi, ale może mojemu synowi przypadnie do gustu 😊
OdpowiedzUsuńWarto spróbować. Przepis nie jest trudny.
UsuńUwielbiam ryż na mleku, ale z kokosem jeszcze nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńMusi smakować wspaniale! :)
OdpowiedzUsuńTak. Mi bardzo smakowało.
Usuń