Składniki:
3 jabłka
1 szklanka wody
1 łyżka mąki ziemniaczanej
suszone jabłko
Przygotowanie:
Jabłko suszone drobno pokroić. Jabłka obrać i wrzucić do gotującej się wody (1 szklanka). Po 10 minutach zmiksować ciągle gotując na małym ogniu. W 1/4 szklanki wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną. Dolać do gotującego się musu jabłkowego. Wymieszać i gotować przez 3-4 minuty. Kisiel przelać do salaterki. Gdy ostygnie posypać suszonym jabłkiem.
Czas przygotowania - 15 minut
Ilość porcji - 2
Pamiętam, że ja robiłam ze świeżych jabłek taki kisiel, ale młodzi jakoś nie specjalnie jedli, wola budyń :)
OdpowiedzUsuńFakt. Moim dzieciom najbardziej suszone jabłka z tego kisielu smakowały. Jednak czasami warto podać coś lżejszego
Usuń