niedziela, 25 września 2016
Pasta kanapkowa z makreli
Składniki:
makrela wędzona
100 g kukurydzy
łyżka masła
Przygotowanie:
Rybę dokładnie oddzielić od ości. Przełożyć do osobnego naczynia dosypać kukurydzę. Dodać łyżkę masła. Wszystko dokładnie zmiksować blenderem. Nie dosalać. Najlepiej użyć kukurydzy konserwowej ze słoika. znajdziecie taką w dziale BIO w supermarketach. Jest o wiele zdrowsza niż ta z puszki.
Czas przygotowania - 15 minut
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mój synek tez uwielbia takie pasty :)
OdpowiedzUsuńhttp://gabrysiowetestowaniee.blogspot.com/2016/09/nowosc-w-mojej-pielegnacji-paznokci.html
Tylko już nie dosalaj, bo ryba wędzona jest wystarczająco słona. A gdyby i tak było za słone to można dodać jajko.
UsuńPowiem szczerz, że nigdy takiej pasty nie robiłam, przepis prosty, to może spróbujemy ;)
OdpowiedzUsuńTak. Ja uwielbiam proste przepisy:)
Usuń