niedziela, 25 września 2016

Pasta kanapkowa z makreli


Składniki:
makrela wędzona

100 g kukurydzy
łyżka masła

Przygotowanie:
Rybę dokładnie oddzielić od ości. Przełożyć do osobnego naczynia dosypać kukurydzę. Dodać łyżkę masła. Wszystko dokładnie zmiksować blenderem. Nie dosalać. Najlepiej użyć kukurydzy konserwowej ze słoika. znajdziecie taką w dziale BIO w supermarketach. Jest o wiele zdrowsza niż ta z puszki.

Czas przygotowania - 15 minut

4 komentarze:

  1. Mój synek tez uwielbia takie pasty :)

    http://gabrysiowetestowaniee.blogspot.com/2016/09/nowosc-w-mojej-pielegnacji-paznokci.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tylko już nie dosalaj, bo ryba wędzona jest wystarczająco słona. A gdyby i tak było za słone to można dodać jajko.

      Usuń
  2. Powiem szczerz, że nigdy takiej pasty nie robiłam, przepis prosty, to może spróbujemy ;)

    OdpowiedzUsuń