poniedziałek, 1 sierpnia 2016
Pudding malinowy
Składniki:
1,5 szklanki mleka (w przypadku dzieci do 1 roku życia mleko modyfikowane)
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1/4 szklanki ryżu surowego
2 żółtka
1/2 szklanki mleka
1 szklanka malin
Przygotowanie:
Mleko dokładnie wymieszać z żółtkami i mąką ziemniaczaną. Następnie zagotować. Gotować przez 2 minuty. W tym czasie ugotować ryż. Połączyć maliny z ryżem. Zmiksować. Dodać do puddingu. Wszystko wymieszać. Można dodać łyżkę syropu klonowego (starszym dzieciom). Przelać do salaterek. Odstawić do stężenia. Możemy polać musem malinowym lub przystroić owocami.
Pamiętajcie! Jeśli robicie deser na mleku modyfikowanym należy go zjeść do godziny po przygotowaniu.
Czas przygotowania - 0,5 godziny
Ilość porcji - 4
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz