poniedziałek, 25 lipca 2016
Pod bezową chmurką
Składniki:
1 mały kubek jogurtu naturalnego
4 truskawki
bezy (4 białka jajek, 120 g cukru - trochę ponad pół szklanki)
Przygotowanie:
Jogurt zmiksować z truskawkami.
Bezy:
Białka ubić na sztywną pianę pod koniec ubijania dosypywać powoli cukier. Maszynką cukierniczą robić kleksy na papierze pergaminowym na blasze do pieczenia. Piec w temperaturze 90 st C przez 1,5 godziny.
Bezę rozkruszyć po ostygnięciu na jogurcie. To jest jeden ze sposobów, dzięki którym moje dzieci jedzą jogurt naturalny.
Czas przygotowania - 2 godziny
Ilość porcji - 1 porcja jogurtu i około 20 bez, które można użyć do czegos innego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz