poniedziałek, 25 lipca 2016

Krupniczek jaglany


Składniki:
1 litr wody

4 ziemniaki
1 marchewka
1/2 pietruszki
1/4 szklanki kaszy jaglanej
mały kawałek selera
1 pałka z kurczaka
koperek

Przygotowanie:
Warzywa obrać i umyć. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce. W międzyczasie w osobnym garnku w niewielkiej ilości wody gotujemy mięso z kurczaka, które potem rozdrabniamy. Warzywa  z kaszą jaglaną  gotujemy w wodzie z dodatkiem  2 łyżeczek masła przez około 20 minut. Gdy będą wystarczająco miękkie możemy przelać zupkę na talerz i posypać kawałkami mięska. W zależności od wieku dziecka zupkę można rozdrobnić widelcem lub zmiksować.

Czas przygotowania - 30 minut
Ilość porcji - 3

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz