poniedziałek, 25 lipca 2016
Krupniczek jaglany
Składniki:
1 litr wody
4 ziemniaki
1 marchewka
1/2 pietruszki
1/4 szklanki kaszy jaglanej
mały kawałek selera
1 pałka z kurczaka
koperek
Przygotowanie:
Warzywa obrać i umyć. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce. W międzyczasie w osobnym garnku w niewielkiej ilości wody gotujemy mięso z kurczaka, które potem rozdrabniamy. Warzywa z kaszą jaglaną gotujemy w wodzie z dodatkiem 2 łyżeczek masła przez około 20 minut. Gdy będą wystarczająco miękkie możemy przelać zupkę na talerz i posypać kawałkami mięska. W zależności od wieku dziecka zupkę można rozdrobnić widelcem lub zmiksować.
Czas przygotowania - 30 minut
Ilość porcji - 3
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz