czwartek, 15 września 2016

Naleśniki z glazurowanym jabłuszkiem


Składniki:
2 szklanki mleka

1 szklanka mąki
1 jajko
olej słonecznikowy lub rzepakowy
4 jabłka
1/4 szklanki syropu klonowego

Przygotowanie:
Mleko połączyć z mąką i jajkiem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z powstałego ciasta smażyć na niewielkiej ilości oleju naleśniki. Jabłka obrać i pokroić w kosteczkę. Polać syropem klonowym i wymieszać. Przełożyć na rozgrzana patelnię. Smażyć bez oleju co najmniej 10 minut. Usmażone jabłka nakładać na naleśniki. 

Ilość porcji - 7 naleśników
Czas przygotowania - 0,5 godziny

2 komentarze:

  1. Kocham kocham nalesniki :)
    http://gabrysiowetestowaniee.blogspot.com/2016/09/z-braku-pradu-zaczeam-rozmyslac-nad.html

    OdpowiedzUsuń