środa, 6 lipca 2016

Zupa z bobu i płatków jaglanych

Zupa z bobu i płatków jaglanych



Składniki:

1/2 kg bobu, ugotowanego i obłuskanego,

200 ml przegotowanej wody,
100 ml bulionu warzywno -drobiowego,
5 łyżek stołowych płatków jaglanych,
garść grzanek (najlepiej własnej roboty).

Przygotowanie:

Bób zmiksować blenderem z wodą . Dodać bulion. Wymieszać. dosypać płatki jaglane i ponownie krótko zagotować.

Grzanki:
Czerstwy chleb (co najmniej 1-dniowy) pokroić na kromki, z każdej zdjąć skórkę. Resztę pokroić w małe kawałeczki. ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nastawionym na termoobieg przez 10 minut w temperaturze 170 st C.

Czas wykonania - 30 minut
Ilość porcji - 4

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz