Ryż w sosie warzywnym z indykiem
Składniki:
1 papryka
2 pomidory
1 cebula
natka pietruszki
sól
pieprz
olej słonecznikowy
200 g ryżu -(2 torebki)
Przygotowanie:
Indyka kroimy na małe kawałki, myjemy i nacieramy solą, pieprzem oraz słodką papryką. Odstawiamy na chwilę. W tym czasie kroimy w drobną kostkę warzywa: pomidory, paprykę oraz cebulę. Pietruszkę po dokładnym umyciu siekamy na drobne kawałeczki. Smażymy indyka na oleju słonecznikowym przez 5- 10 minut. Przekładamy do garnka. Następnie wrzucamy warzywa. Dolewamy szklankę wody i wszystko razem gotujemy przez 30 minut. Pod koniec gotowania dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy. W tym czasie należy ugotować ryż. Ugotowany ryż polewamy powstałym sosem.
Czas przygotowania - 45 minut
Ilość porcji - 5
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz